Kanada Dil Okulu Vizesi

Diğer ülkelerde olduğu gibi, Kanada büyükelçiliği de vize başvurusu yapan öğrencilerde belli kriterlere dikkat etmektedir. Kanada'da dil eğitimi veya akademik eğitim almak isteyen öğrencilerin çok dikkatli ve eksiksiz bir biçimde vize başvursu yapması gerekir. Kanada'nın göçmenliğe açık bir ülke olduğu için, vize başvurusu sırasında adayları dikkatlice incelemektedir. 

Vize görevlileri, en çok Kanada'ya ne amaçla gitmek istediğinize ve sonrasında kesin olarak geri dönüş yapacağınıza dikkat etmektedir. Eğitiminiz sonrasında ülkenize kesin geri dönüş yapacağınıza ikna olmalıdırlar. Vize görevlilerini ikna etmede aşağıdaki 3 maddeyi kullanabilirsiniz.

  • Türkiye'de sıkı aile bağlarınız olması 
  • Kanada'da eğitim alırken tüm eğitim ve yaşam masraflarınızı çalışmadan karşılayabilmeniz
  • Kanada'da alacağınız eğitimi döndüğünüz de iş hayatınızda ya da akademik hayatınızda kullanmanız ve sizin için önemli olması
Kanada Vize Türleri

Kanada Konsolosluğu tarafından öğrencilere 3 çeşit vize verilmektedir. Bunlar, kısa süreli ziyaretçi vizesi, kısa süreli öğrenci vizesi, uzun süreli öğrenci vizesi.

Kısa Süreli Öğrenci Vizesi (SX1)

Kanada'da 6 aydan daha kısa süreli eğitim alacak kişilere verilen vize türüdür. Bu vize Kanada'dan uzatılmaz. Normalde tek girişlidir, ancak Amerika ile Kanada arasındaki anlaşmadan ötürü Amerika'ya birden fazla gidiş-dönüş yapılabilmektedir. Vize tarihinizin bitiminde ülkeyi terk etmeniz gerekmektedir. 


Uzun Süreli Öğrenci Vizesi (S1)

Kanada'da 6 aydan daha uzun süre eğitim alacak kişilere verilen vize türüdür. Uzun süreli öğrenci vizesi Kanada'da iken uzatılabilir. Çok girişli olarak verilmektedir.

Kanada Öğrenci Vizesi için gerekli belgeleri incelemek için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.

Kanada Öğrenci Vizesi Gerekli Belgeler