VİZE İŞLEMLERİ

Kanada vizesinde dikkat edilmesi gereken hususlar:

1- Pasaportunuz Kanada’ya giriş yapmayı düşündüğünüz tarihten itibaren en az 1 yıl geçerli olmalıdır.  4 adet vesikalık fotoğraf.    

2- Fotoğrafınız son 6 ay içinde çekilmiş, arka fon beyaz renk olmalıdır. Yüz ve her 2 kulak net bir şekilde görülmelidir. Renkli gözlük kullanılmamalıdır. Düşük kaliteli hızlı çekim fotoğraflar kabul edilmez. Fotoğraf üzerinde kalem, damga veya zımba olmamalıdır.

3- Kanada Büyükelçiliği, vize başvurunuzu yeterli bulması durumunda;  

  • 6 aydan kısa süreli eğitim için Kanada'ya gidiyorsanız, sağlık raporu istenmez.
  • 6 aydan uzun süreli eğitim için Kanada'ya gidiyorsanız, elçilik size boş bir sağlık raporu formu verecektir. Raporu doktor gözetiminde tamamladıktan sonraki 3 - 4 hafta içinde vizeniz onaylanır.

    Diğer evraklarda okulların istedikleri belgeler her okul veya eyalette farklılaştığı için danışmanınız tarafından listesi verilecektir.